Wild thing... You make my heart sing

Hallo allemaal,

vrij vlot op het vorige verslag, maar we hebben weer wat prachtigs meegemaakt! Om even wat dingen te verduidelijken: Nieuw-Zeeland staat bekend om de kiwi's; deze zijn er in 3 verschillende vormen, te weten de vrucht (gold kiwi's), de vogel en de inwoners. We slapen sinds afgelopen dinsdag in jeugdherbergen, wat inhoudt dat we beiden in een stapelbed liggen.. Vrij ongezellig dus, maar wel goedkoop waardoor we lekker kunnen koken (zoals aardappelen, broccoli en vlees, lekker hollands!) en we super gave excursies kunnen doen!
We zijn vrijdagochtend naar de Chocolade fabriek van Cadbury geweest in Dunedin; hier kregen we een rondleiding en er werden allerlei vragen gesteld over het merk, maar ook rekenvragen (die Wijnand goed had) en vragen over filmpjes die we te zien kregen (die Janne goed had). Bij elke goed beantwoorde vraag kregen we een klein chocholaatje. Eindstand: een volle tas met kleine chocolaatjes!! We zijn hierna met de auto naar verschillende stranden in de buurt gereden en uiteindelijk bij Tunnel Beach aangekomen. Om hier te komen moet je de auto ergens parkeren en een heel stuk afdalen om vervolgens door een tunnel bij het (privé)strand aan te komen. Het was echt prachtig!! Super lekker weer, mooie golven en mooie rotsen. Helaas ook minder mooie zandvlooien en Janne was hem snel gepeerd. ' s Middags werden we opgehaald voor onze Wild Life excursie naar Otago Peninsula. Dit was echt helemaal geweldig!! We reden naar een schiereiland en hebben eerst met een verrekijker verschillende vogels gezien; zwarte zwaan, lepelaar, harrier (roofvogel), zeemeeuwen, duiven en niet te vergeten de huismus. We zijn naar het strand gereden en hebben hier langs zeeleeuwen gelopen op nog geen 5 m afstand! Dit was echt heel bijzonder. Er leven in Nieuw-Zeeland slechts 150 zeeleeuwen, waarvan 20 vrouwtjes. Wij hebben er 5 op het strand gezien, ze lagen een beetje te luieren en zich klaar te maken om de zee in te gaan om te jagen. We hebben gewacht tot de geeloog pinguïn uit de zee terug kwam van het jagen om hun jongen te voeden. Dit was ook heel bijzonder om te zien. We hebben vanuit een uitkijkpunt de puberpinguïns gezien, ze zijn 6 wk geleden geboren en liggen nog lekker niks te doen en te wachten op het eten van hun ouders. Hierna zijn we naar de zeehonden en hun pups gegaan. Ook dit was prachtig; wat een schattige beesten om te zien. We zijn geeïndigd bij het uiterste puntje van het schiereiland, waar het heel erg aan het waaien was en de albatrossen boven ons vlogen. Kortom, een super leuke excursie!!
We dachten nog even een goede koop te hebben gedaan met een horloge, zodat we niet elke keer naar een kerktoren moeten zoeken voor de tijd.. maar deze viel na 5 min al uit elkaar... Gelukkig konden we hem gewoon terug brengen. Dunedin is wel een leuke stad, maar dat komt vooral door de excursies die hier mogelijk zijn. Verder heeft de stad niet heel veel te bieden en straalt weinig charme uit. De temperatuur is iets aan het dalen hier in het zuiden en het wordt ook wat regenachtiger. Maar dat kan de pret zeker niet drukken! Momenteel zitten we in Te Anau na een rit van 330 km.

Liefs van ons

Reacties 4

Truus en Henk 13-02-2011 10:45

Klinkt allemaal heel geweldig, alsof je in een film van National Geographic ben terecht gekomen. Leuke manier van schrijven heb je ook!
Groet

Marieke 13-02-2011 16:00

Hey Janne en Wijnand!

Ik dacht net; ik zal eens kijken op jullie site, wat jullie allemaal al voor avonturen hebben meegemaakt. Echt leuk om jullie blogs te lezen. Volgens mij hebben jullie het prima naar jullie zin :-D

Echt ontzettend veel plezier nog verder! Geniet ervan!

Liefs,
Marieke

Nancy 13-02-2011 19:28

Hoi luitjes!!!

Wat een mooie verhalen zeg... klinkt erg goed allemaal!! en leuke foto's!!! ik moet wel lachen om de soort van analogie... Wij zijn dit weekend een nachtje weg geweest, naar Zeeland,.. ietsjes dichterbij;-) en ik had me er helemaal op verheugd om zeehonden te gaan zien... maar het was zulk snertweer dat ze geen zin hadden om ons te zien:-( ik heb er 4 gezien die in een te klein bassin zaten bij Neeltje Jans, thats it... dusse jullie doen het een stuk beter haha;-)
Veel plezier he, ga lekker door met genieten!!

Liefs Ramon en Nancy

Rutger & Lourens 14-02-2011 22:03

haa avonturiers!

Jullie snuiven heel wat natuur en cultuur op. Keep up the good work! We zijn benieuwd wanneer jullie de andere foto's kunnen uploaden.

Groeten uit het warme en verre Nederland!
Rutger & Lourens

Reageren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer