Vanuit de hoogte

Heel het land is in rep en roer na de aardbeving in Christchurch. Er zijn nog steeds vele naschokken en scholen zijn gesloten. Vanuit verschillende steden worden hulptroepen gestuurd om hulp te bieden op allerlei gebieden. Momenteel slapen we met 2 meiden die daar waren tijdens de aardbeving. De hostel daar is dicht, maar er zijn geen gewonden gevallen. Een behoorlijk heftige gebeurtenis allemaal.

Na Wellington hebben we weer een flink stuk afgelegd naar Tongariro National Park. Dit blijkt echt een plaatsje van ' niets' te zijn... Geen winkels en maar een paar straten. Iedereen komt hier naar toe voor de ' finest one-day walk in New-Zealand', beter gezegd: een 8 uur durende wandeling over de Tongariro vulkaan. Dit hebben wij dus ook maar geboekt voor de volgende dag. De eerste dag hebben we de nodige voorbereidingen getroffen, zoals bergschoenen huren; met onze eigen schoenen mochten we de vulkaan niet op. We werden om kwart over 7 opgehaald en gingen met een bus vol medewandelaars naar het beginpunt op ong. 750 m. hoogte. Hier begon onze tocht. We waren bepakt en bezakt met eten en liters water. Al snel kwam er een hele stijle klim, de ' devils stair' genoemd; en duivels was het zeker! Wat een enorme klim zeg. Af en toe moesten we echt op adem komen, maar dan konden we na een paar seconden eigenlijk wel weer verder. Wat een conditie! Na ong 3 uur lopen zaten we op 1900 m en waren we aangekomen bij de Red Crater. Het was helaas behoorlijk mistig, dus we konden niet zoveel zien als we zouden willen. Toen begon de enorme afdaling. Al schuivend gleden we de eerste paar meter over losse stenen en zand naar beneden. Spannend! Toen kwamen we aan bij de Emerald Lakes: prachtige blauw/groene meren. In totaal hebben we 19,6 km afgelegd in 6 uur en 3 kwartier. We hebben hierdoor weer een totaal ander landschap van Nieuw-Zeeland gezien. We waren eerlijk gezegd behoorlijk moe na afloop..... Dus zijn we maar vroeg gaan slapen (op een super dun matrasje waardoor we de zelfgetimmerde houten lattenbodem lekker goed konden voelen).

Vrijdag de 25e hadden we een korte rit naar Taupo. Wijnand had wat last van zijn knie na de wandeling, dus Janne heeft deze rit door de bergen afgelegd. We kwamen in een stralende zon aan bij Lake Taupo; wat wederom een prachtig helder meer is. De afgelopen weken hadden we al van meerdere mensen gehoord dat dit de goedkoopste plek van Nieuw-Zeeland is om te gaan skydiven. Omdat het zo'n prachtige dag was, had Wijnand het idee om dit maar gelijk te boeken. De grote mond van Janne werd opeens gesnoerd toen deze enge excursie opeens heel dichtbij kwam... Dus we hebben een enkeltje geboekt. We werden opgehaald door een limousine en reden naar het vliegveld. Hier werd Wijnand gekoppeld aan zijn instructeur Mick en kreeg hij een mooi blauw pak aan en werd compleet in het harnas gehezen. Janne keek toe en maakte foto's en filmpjes. Wijnand zei dat hij niet gespannen was, maar zijn gebalde vuistjes en de film spreken dit tegen. Al snel liep Wijnand naar het paarse vliegtuig en ging hij de lucht in. Janne wachtte gespannen af (zij was eigenlijk nog nerveuzer dan Wijnand was; dit is helaas niet vastgelegd op beeldmateriaal). Omdat er zoveel tegelijk gebeurde, had Wijnand geen tijd om zich zorgen te maken om de dingen die komen gaan. Hij viel al gauw uit het vliegtuig, met een ' oooo noooooo' op 15,000 ft hoogte. Na 60 sec vrije val ging de parachute open en zweefde Wijnand langzaam naar de grond. De instructeur heeft een geweldige film gemaakt, waar Wijnand zelf muziek onder mocht zetten. We hebben echt heel hard gelachen om de wapperende wangetjes tijdens de vrije val! Jullie zullen toch even moeten wachten om deze te bewonderen; het is te groot om te uploaden. Wijnand was als een klein kind zo blij dat hij deze geweldige ervaring heeft meegemaakt! Maar riep wel gelijk naar Janne toen hij geland was, dat dit echt niets voor haar is. Janne heeft nog even getwijfeld, maar de volgende dag was het te bewolkt en regenachtig om ook te springen (een geluk bij een ongeluk misschien?). We zijn vandaag naar de Hot Water Springs geweest; een natuurlijke samenkomst van koud en super heet water, waardoor je je in een soort jacuzzi bevindt. Hier heerlijk gechilled en op een gegeven moment begon het te regenen; dit bracht lekkere verkoeling. Morgen gaan we naar Rotorua, waar het lekker naar rotte eieren ruikt omdat het een vulkanisch gebied is. We zijn erg benieuwd.....

Wederom bedankt voor jullie lieve en bezorgde reacties. We hebben het zoals jullie kunnen lezen erg goed. De foto's zijn te vinden in de albums (Tongariro National Park en Taupo). 

Reacties 7

Truus 26-02-2011 11:42

Wat is dat nou Wijnand met nog 2 meiden extra slapen??!! Je bent toch netjes opgevoed? Leuk dat jullie het zo fijn hebben. ;-)
Mijn schoonzoon doet ook aan parapente, dus van een hoge berg af, niet uit een vliegtuig. Onze dochter zou ook eens meedoen in een duo sprong. Ze is er heel beroerd van geweest en moest overgeven. Ze zou het nooit meer doen. Mijn schoonzoon vind het geweldig.
Groetjes Truus en Henk

Cees en Anneke 26-02-2011 15:08

Leuke foto Wijnand zo vlak voor je sprong. Gaaf hoor dat je dat gedaan hebt. En Janne jij kon nu mooi foto's maken van het hele gebeuren.

Niels 26-02-2011 18:30

Hele vette foto's van die sprong!

Ramon 26-02-2011 20:06

WOW super vet dat skydiven!!! echt gaaf!
ben benieuwd naar het filmpje

Greetz

Patrick & Lysanne 27-02-2011 11:40

Wat een verhalen allemaal zeg! Jullie hebben echt al zoveel bijzondere dingen meegemaakt in die paar weken!
Ontzettend leuk om te lezen allemaal. Geniet ervan en we blijven de verhalen lezen!

Liefs, Patrick en Lysanne

Roland 01-03-2011 14:23

Kerel,

dat je daar niet een sms voor stuurt! Vet dat je gesprongen bent en heelhuids (!) op de grond bent aangekomen. Once in your lifetime.

En al dat gewandel, straks ga je nog nordic walken. Kan je wel je eigen wandelgroep oprichten.

Super dat jullie het naar het zin hebben. Langzaamaan begint er iets te missen, mijn bloedeigen broer...en vriendin.

Tot horens,

Roland

Opa & oma Tammes 03-03-2011 17:43

Lieve Wijnand en Janne,

Hier een berichtje van opa en oma. We hebben alle foto's en berichten gezien en gelezen. We zijn weer helemaal op de hoogte van jullie reis. Ontzettend leuk allemaal! Elke keer genieten we weer van jullie verhalen.

Nog veel plezier en wij gaan nu lekker genieten van een heerlijk maaltijd bij de Ekhartjes.

Groetjes,
Opa en oma

Reageren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer