Surprise surprise

Hallo allemaal!

Hier ons eerste bericht vanuit Nieuw-Zeeland. Wij zijn goed aangekomen na een lange vlucht, maar dat is het zeker waard! Wij houden heel erg van verrassingen, leuke verrassingen... Maar we hebben toch iets meegemaakt op Schiphol Airport.... We wilden inchecken en kregen te horen dat we met een enkele vlucht het land niet in zouden komen... Ehm oke.. en nu?? We werden gelukkig heel goed bijgestaan door de dames van Singapore Airlines en konden in hun kantoor achter de computer (met heel traag internet) op zoek naar vliegtickets vanuit Nieuw-Zeeland naar Bangkok. Wat dus helaas wel betekende dat we een vaste datum hadden waarop we weer verder moeten reizen, terwijl we juist zo van de ' vrijheid'  waren. Maar goed, dat is allemaal goed gekomen. Tickets geboekt, alleen nog niet via de mail binnen. In Singapore werden we wederom zeer vriendelijk geholpen en zijn onze tickets uitgeprint. 8 maart vliegen we naar Bangkok.

Eenmaal in Nieuw-Zeeland aangekomen zijn we met de shuttle-bus naar onze studio gereden. Een prachtige kamer, met alles er op en er aan. Geprobeerd te slapen, maar we hadden toch wel wat last van een jetlag. Janne lag bijvoorbeeld om 02.45 klaar wakker in bed... Zaterdag was onze eerste dag in Auckland en zijn we de stad gaan verkennen mbv onze reisgids. Het was lekker warm en we hebben veel gelopen deze dag. We zijn in de Skytower geweest en hebben gekeken naar ' jumpers' ; mensen die van de toren afspringen net als spiderman. We hebben deze dag ook heel veel geregeld; uiteindelijk een auto geboekt vanuit Christchurch om deze weer terug te brengen naar Auckland. Dit betekende wel dat we moeten vliegen naar Christchurch en onze rondreis dus zal beginnen op het Zuidereiland. Dinsdag vliegen we en woensdag halen we de auto op. We hebben ons aangemeld bij een Youth Hostel Association en gaan vanaf dinsdag onze luxe studio verlaten en zullen we vertoeven in mixed rooms.

Opmerkelijk toen we boodschappen gingen halen om een lekkere lasagne te maken, was dat ze (natuurlijk) kiwi's hebben... maar ze komen uit de USA.. Snap jij het, snap ik het? Vandaag zijn we naar het Auckland Museum geweest, waarbij we voor het eerst oog in oog stonden met de Maori's. Erg indrukwekkend... Wijnand heeft zich gelijk goed eigen gemaakt in de gebruikelijke begroetingsrituelen (zie foto). De jetlag verschijnselen beginnen langzaam weg te gaan.. We waren gister om 7uur 's avonds al erg moe en Janne lag weer wakker midden in de nacht. Het is hier heerlijk! Mooie natuur, vriendelijke mensen (want alles is ' awesome' , ' cool'  of ' fantastic' ) en een lekkere temperatuur. We zijn bezig met een planning om zo veel mogelijk te kunnen zien in de 5 weken die we hier zijn, maar dat valt nog niet mee... Eigenlijk moet je hier gewoon een paar maanden zitten, maar ook dat zal waarschijnlijk nog te kort zijn om al het moois hier te kunnen bewonderen.

Dikke kus van ons!

Laatste foto's

Reacties 8

Nel 06-02-2011 13:28

Hoi,


Fijn, dat jullie goed zijn aangekomen, al ging het niet helemaal soepel met de tickets. Geniet ervan, de tijd is inderdaad veel te kort om alles te zien. Ik ga in ieder geval lekker genieten van jullie verhalen,

Dhirza 06-02-2011 13:57

Hoi Wijnand en Janne,

Fijn dat jullie goed zijn aan gekomen in NZ. En wat een gedoe zeg met die tickets. En Wijnand wat heb je met je haar gedaan!! het is wel erg kort!.

Fijne reis en zie jullie volgend verhaal en foto's graag te gemoet.

xxx Dhirza

Cees en Anneke 06-02-2011 19:31

Lieve reizigers,

Sta je wel even raar te kijken zeg op het vliegveld. Gelukkig hebben jullie relatief snel tickets kunnen boeken naar Bangkok.
Geniet van al het leuke en mooie wat jullie te zien krijgen de komende weken.

Opa en Oma 06-02-2011 20:00

Lieve Janne en Wijnand,

Wij zijn nu bij Cees en Anneke en bekijken jullie website. We genieten van jullie verhalen en foto's en hopen dat jullie een fijne reis gaan krijgen.

Heel veel liefs van Opa en Oma.

Henny en Dina 07-02-2011 21:44

Ha Janne en Wijnand! Dat is inderdaad al gelijk een verrassing! Life is what happens while you're busy making other plans. Bangkok? Nou ja, Thailand schijnt ook heel mooi te zijn..
Houden jullie voor je vertrekt voor de zekerheid het nieuws nog in de gaten? Er waren in een grensgebied gewapende schermutselingen tussen Cambodja en Thailand.
Leuke foto's! Heel veel plezier lieve schatten en dikke kus van ons.

Michiel 08-02-2011 23:49

Hallo Janne,
mag ik even vragen wie die kale militair naast je is, aaahhhhhhhh. Nee maar ik hoop dat het weer aangegroeid is als je terug komt Maar verhaal klinkt goed en leuke foto's!
Geniet er weederom van en tot niet snel

gr ik

Ramon 09-02-2011 21:16

He vrienden,

Haha mooi verhaal! Al op de eerste dag .
Succes en we houden de site in de gaten.

Veel plezier.

Groetjes
Ramon en Nancy

Annemarie 11-02-2011 14:10

Heeey!
Wat leuk om de verhalen te lezen. Superchill dat ze bij Singapore airlines zo vriendelijk en behulpzaam waren, toch een beetje jammer als je t land niet in mag...
Verder is het overigens niet heeel raar dat ze kiwi's uit the USA hebben, ik snap t, volgens mij is de kiwi namelijk een vogeltje die daar leeft. Daarnaar is t vernoemd, niet de vrucht

Veel plezier nog en ik ga zeker de verhalen lezen!!

Groetjes,

Annemarie

Reageren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer