Sprookjesbos vs Activiteitenstad

De dagen gaan eigenlijk helemaal niet zo snel, maar we hebben al zo veel meegemaakt dat het voelt alsof we hier al weken zitten! We zijn zaterdag en zondag in Te Anau geweest. Toen we aankwamen was het niet zulk mooi weer, maar dit klaarde al snel op gelukkig. We hebben 's avonds een excursie naar de Glowworm Caves gedaan. Alsof we onder een sterrenhemel door voeren! Zondag zijn we op onze prachtige tocht naar de Milford Sound gegaan. Er waren onderweg heel veel mooie stoppunten; zo hebben we door een soort sprookjesbos gelopen. Omdat het hier zo vochtig is (het regent hier gemiddeld 7 m per jaar) waren alle bomen begroeid met mos. Heel mooi om te zien. We hebben prachtige meren en watervallen gezien en natuurlijk super gave en hele hoge bergen! We voelden ons echt piepklein naast dit natuurwonder. Het is gewoon niet te beschrijven wat voor gevoel dit geeft. We zijn dwars door het decor van Lord of the Rings gegaan.
Op valentijnsdag zijn we naar Queenstown gereden. Dit is echt het tegenovergestelde van de Milford Sound. Queenstown is de activiteitenstad van de wereld. Je kan hier: bungeejumpen, skydiven, met de jet boat varen, paragliden en een para flight doen. Maar zoals het ons betaamd, hebben we deze dag heel ontspannen en relaxed doorgebracht. We zijn namelijk op een wijnproeverij geweest naar de Amisfield en Gibbston Valley. We bevonden ons in het (aangename) gezelschap van 6 bejaarden; alsof we weer in Portugal waren... We hebben heerlijke wijnen geproefd, zijn naar een kaasproeverij geweest en hebben een heerlijke lunch genuttigd, met dolma's en heerlijke gedroogde vijgen, maar ook lekkere gerookte zalm, kippaté en lekkere kazen. Kortom, we hebben onszelf weer lekker verwend! Later die dag hebben we aan het prachtige Lake Wakatipu een drankje in de zon gedronken en nog eens nagepraat over alles wat we al hebben meegemaakt. We hebben trouwens erg veel geluk met het weer! Elke keer als we ergens komen is het heel mooi (en droog), terwijl het die dag daarvoor hard had geregend. We brengen de zon met ons mee!!
Momenteel zitten we bij Lake Wanaka en morgen gaan we naar de gletsjers!! Dat wordt weer een heel ander uitzicht. We hebben trouwens vandaag voor het eerst heerlijk in onze zwemkleding liggen zonnen en Wijnand heeft zelfs gezwommen in een meer van 18 graden!

We willen jullie ook heel erg bedanken voor alle leuke reacties!! Het wordt echt heel erg op prijs gesteld!

Liefs van ons

Laatste foto's

Reacties 7

Truus 15-02-2011 11:10

Houden jullie een dagboek bij? anders ben je straks een hoop vergeten. Maar gelukkig hebben jullie dan de foto's nog. Nemen jullie tussendoor ook wel eens een dag rust? Lekker alles op je in laten werken.
Veel plezier.
Truus en Henk

sara 15-02-2011 14:04

hoi lieverds, ik volg het allemaal en als ik naar de foto's kijk, die er prachtig uit zien trouwens, lijkt het steeds zo koud. Het is toch zomer daar? blijf schrijven en plezier natuurlijk. xxx

Cees en Anneke 15-02-2011 16:00

ha Wijnand en Janne.

Jij durft Wijnand. Zwemmen in water van 18 graden. Net of er een mes door je heen gaat. Zo te lezen wordt de inwendige mens ook niet vergeten en genieten jullie er heerlijk van.

Nel 15-02-2011 17:19

Hoi,

Klinkt allemaal mooi, ik zie al veel dingen die wij ook hebben gezien. Fijn, dat jullie zo genieten. Hopelijk hebben jullie wel iets tegen die lieve zandvliegjes. Ik word nog gek als ik aan die beesten denk. Gelukkig had ik er na een paar weken minder last van. Misschien raak je eraan gewend.

Veel plezier nog verder, het lijkt trouwens wel of jullie heel snel gaan. Ik ga lekker verder genieten van jullie verhalen, kan ik alvast plannen maken voor onze volgende reis naar Nieuw-Zeeland.

Groetjes,
Nel

Anneloes 15-02-2011 19:00

Leuk verhaal hoor! hier regent het en is het vies weer

Nou door ann is ook een mes geweest, want ze is vandaag door haar rug gegaan dus ze ligt plat op bed haha.
nog veel plezier!

Groetjes Anneloes

Roland 16-02-2011 01:02

Hallo pannenkoeken,

goed om te lezen dat alles goed naar het zin is. Sprekende foto's (alhoewel, Wijnand je mag best lachen), mooie landschappen, versnaperingen en een leuk stel tezamen...dat moet wel feest zijn zo met z'n tweeen.

Kijk uit voor de kangoeroes en andere zanderige onderkruipsels...


Plezier toegewenst,

Gr Roland

Michiel 18-02-2011 13:03

Hey hey,
even niet gekeken en loop al gelijk 2 verhalen achter, leuk zeg dat jullie zoveel schrijven!!! Wat een prachtige foto's zeg jullie maken me goed jaloers, en zeker met het wijnproeven lol. Het is wel zoals iedereen zegt, je hebt er van alles. Foto's van mooie stranden, lotr bossen en gletsjers. Alsof je in verschillende landen tegelijk bent.

Heel veel plezier en geniet er van!!!

Groeten ik

Reageren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer