El Cheapo

' A miracle looking in my life'  (Ilse de Lange - film ' Bride Flight' , voor degene die het verhaal niet kennen: het gaat over Nederlandse mensen die na WO II naar Nieuw-Zeeland emigreerden om daar hun leven op te bouwen).

We zijn afgelopen dinsdag van Auckland naar Christchurch gevlogen, wat een prachtige vlucht was! Het was helder weer en we vlogen laag, zodat we al het moois onder ons goed konden zien. Woensdag hebben we onze grote witte vriend ' El Cheapo'  opgehaald en zijn we naar Peninsula Banks gereden; een schiereiland onder Christchurch. We moesten wel erg wennen aan het rijden op de linker weghelft, het stuur aan de andere kant van de auto en daarmee ook de ruitenwissers en de knipperlichten andersom... Menig keer begonnen de ruitenwissers als een gek te zwaaien als we naar links wilden gaan.
Na een kronkelweg door de bergen heen kwamen we aan bij Peninsula Banks, wat een mooi, maar winderig plekje is (zie foto). 's Middags zijn we in Christchurch (wat trouwens echt een mooie stad is) met een tram uit 1922 door de stad gereden en alle highlights gezien. We zijn in de oudste winkel geweest (1911) waar ze spullen van over de hele wereld verkopen: Maggi de enige echte en dropveters! Natuurlijk zijn we ook even in de Cathedral geweest. Wat erg leuk was om te zien in Christchurch, zijn de verschillende scholen met de daarbij behorende schooluniformen (van simpele witte overhemden, tot chique gestreepte jasjes).
Vandaag hebben we een lange rit gemaakt naar Dunedin (362 km). Onderweg nogal wat vertraging opgelopen door een ongeluk op een brug, maar de zon scheen, dus wat maakt het allemaal uit! Morgen hebben we een dag vol excursies voor de boeg: 's ochtens een rondleiding door de chocoladefabriek met natuurlijk de nodige proeverijtjes (hopelijk komen we Johnny Depp nog tegen in zijn natuurlijke vorm, niet als Willie Wonka). 's Middags gaan we naar de Otage Peninsula, opnieuw een schiereiland onder Dunedin. Hier zullen we de pinguins, zeeleeuwen, zeehonden en albatrossen gaan zien!! Dat wordt heel mooi en de foto's zullen we uploaden bij het volgende reisverslag (we zijn er trouwens nog niet uit hoe we meerdere foto's per album kunnen uploaden.. maar daar wordt aan gewerkt).

Wij zien erg uit naar de excursies van morgen en zullen jullie op de hoogte houden!

Dikke kus van ons

Laatste foto's

Reacties 1

Cees en Anneke 10-02-2011 22:33

ha Janne en Wijnand,

Zo, mooi wagentje hoor. Kan me voorstellen dat het even wennen is het links rijden.Helemaal als je een rotonde op komt rijden. Of hebben ze die daar niet zoveel. Jullie hebben het maar druk met al de excursies. Mmmen allemaal chocola doe de groeten aan Sjakie want die heeft immers een bezoek gebracht aan de fabriek van Willie Wonka

Reageren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer